Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi elvek.

Kapribogyó (Capparis spinosa)

Egzotikus Növények Stúdiója

telefon, fax, üzenetrögzítő:

06 94 352 552

egzotikusnovenyek@gmail.com

növény kereső



Kosár


VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

hirdetés

Ételrendelés ajánló, mert a finom zöldségekből finom ételek készülnek:

Rendeljen magyaros reformételeket a Reg-Enor irányelvek szerint készítve! De van még húsos, húsmentes, csökkentett energiatartalmú, mentes és vegán ételek is házhoz szállítva. frissfood.hu



Elindult az új weboldalunk: www.egzotikusnovenyek.hu Terveink szerint tavasszal át is állunk rá. KÉRJÜK, LEHETŐSÉG SZERINT MÁR NE ITT, hanem AZ ÚJ OLDALUNKON REGISZTRÁLJON, VÁSÁROLJON!



Információ: Az Ön böngészője nem fogadja a cookie-kat. A termékek kosárba rakásához és megvásárlásukhoz engedélyeznie kell a cookie-kat.



Kapribogyó (Capparis spinosa)

A 1,0-1,5 m magasra megnövő, kissé elterülő kapricserje közepesen melegigényes. Fényes levelei kerekded alakúak. Igénytelenségének köszönhetően a szárazabb területeken is remekül megél és még az enyhe fagyokat is átvészeli. Kertben. laza szerkezetű talajban, vagy cserépben kaktuszföldben nálunk is remekül nevelhető. Ősszel vissza kell vágni és fagymentes helyen teleltetni. Érdekes és igen dekoratív fehér virágai nagyok, termése tok. A növény magvetéssel és tőosztással is szaporítható.

5 db - 710 Ft

Tegye fel kérdését a termékről
A lombhullató kapri (Capparis decidua) bimbóit cserépben nevelt növényekről szedik, a Capparis zeylandica és a Capparis icosandra magvaiból és terméseiből curryt készítenek. Egy mediterrán cserje virágbimbója, amely ecetes-sós páclében tartósítva fűszer, általában kis üvegfiolában lehet kapni. Sültekhez, salátákhoz, mártásokhoz ajánlott. Óvatosan bánjunk vele, erős aromájú. Rózsaszínes virágjai reggel nyílnak és délre elhervadnak, ezért kora reggel szedik ki nem nyílott bimbóit május végétől október elejéig. Keserű glikozid tartalma miatt frissen nem fogyasztható, sós vízbe kell áztatni egy hétig, majd sóval, ecettel tartósítani. A sóban eltett kapribogyót ki kell áztatni használat előtt 15-20 percig. A legzsengébb, legkisebb bimbók a legértékesebbek. Gyengülo minoségi sorrendben osztályozása a következo: non-pareilles 0/7 mm, surfines 7/8 mm, capucines 8/9 mm, capotes 9/11 mm, fines 11/13 mm, grusas 14/+14 mm. Érett terméseit (cornichon de câpres) is tartósítják savanyúságnak, ezek az utolsó képen láthatók a virágbimbók mögött.






Utolsó frissítés: Friday, 21 February 2020 13:14

Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi elvek.