Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi elvek.

Cserimoja vagy krémalma (Annona Cherimola)

Egzotikus Növények Stúdiója

telefon, fax, üzenetrögzítő:

06 94 352 552

egzotikusnovenyek@gmail.com

növény kereső



Kosár


VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

hirdetés

Ételrendelés ajánló, mert a finom zöldségekből finom ételek készülnek:

Rendeljen magyaros reformételeket a Reg-Enor irányelvek szerint készítve! De van még húsos, húsmentes, csökkentett energiatartalmú, mentes és vegán ételek is házhoz szállítva. frissfood.hu




Információ: Az Ön böngészője nem fogadja a cookie-kat. A termékek kosárba rakásához és megvásárlásukhoz engedélyeznie kell a cookie-kat.



Cserimoja vagy krémalma (Annona Cherimola)

Fásszárú, hófehér, mézédes gyümölcsöt termő egzotikus növény. Levelei bolyhosak, kellemes illata bármely parfümmel vetekszik.

1 tõ - 1 195 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

Csirimoja (ANNONA CHERIMOLA)

Az ananász és a mangó mellett a legfinomabb gyümölcsnek tartják a "természet e remekét". Termesztik Amerikában, Indiában, Afrikában és Polinéziában. Peru és Ecuador vidékén őshonos. Peruban és Mexikóban az Indiánok ősidők óta jól ismerik. Magvait a perui inka sírokban is megtalálták. A Spanyolok hozták át Európába és Afrikába.

Félig örökzöld levelei 10-25 cm hosszúak, fonákjukon szőrösek. Illatos virágja 2,5 cm-es, fehéres színű, 1-5-asával nyílnak. Termése összetett /sok termés fúziója/, tömege néhány dekától 2 kg-ig változik. Alakja szívhez hasonló vagy hosszúkás, szabálytalan. Felülete sima, vagy rücskös /'pikkelyes’/ zöldes színű. Húsa fehéres, sárgás lédús, sok barna magszerű maggal. Savanykás-édes húsának íze a banán és az ananász ötvözete. Szemzéssel és oltással szaporítható. A magcsemeték is értékesek. 3—4 éves korukban már teremhetnek. Fiatal korukban vízigényesek. A jól fejlett példányok 1-2°C-os fagyokat is elbírnak. Kedvelik a tápanyagban gazdag talajokat. Frissen és földolgozva kerül a piacra. Ananászra emlékeztető íze miatt különleges hűsítő italokat, fagylaltokat és turmixot készítenek belőle. Sült tésztába is kiváló. Nagy a fehérje és a cukortartalma.

Magját márciusban lehet vetni, de vetés előtt 1 napig vízben kell áztatni. 24-25°0-on, tőzeges főidben, párás környezetben és világos helyiségben csíráztassuk. Télen +5-15 °C között tartsuk.

Minél nagyobb cserépbe ültessük, annál magasabb lesz növényünk, s annál korábban terem. Ültessük tápanyagban gazdag, tőzeges földbe, s nyáron rendszeresen tápoldatozzuk. Néha, ha mód van rá, trágyalével is megöntözhetjük. Nyáron tegyük tűző napra, de szélvédett helyre.








Utolsó frissítés: Monday, 17 June 2019 21:07

Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi elvek.