Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi elvek.

Psidium guayava (Guava)

Egzotikus Növények Stúdiója

telefon, fax, üzenetrögzítő:

06 94 352 552

egzotikusnovenyek@gmail.com

növény kereső



Kosár


VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

hirdetés

Ételrendelés ajánló, mert a finom zöldségekből finom ételek készülnek:

Rendeljen magyaros reformételeket a Reg-Enor irányelvek szerint készítve! De van még húsos, húsmentes, csökkentett energiatartalmú, mentes és vegán ételek is házhoz szállítva. frissfood.hu




Információ: Az Ön böngészője nem fogadja a cookie-kat. A termékek kosárba rakásához és megvásárlásukhoz engedélyeznie kell a cookie-kat.



Psidium guayava (Guava)

Finom ízű gyümölcs a trópusokról. Mérete és formája almára emlékeztet. A fácska 1,5-2 m magasra nő, s ekkor ontani kezdi illatos, fehér virágait, s egyidejűleg hozza haragoszöld, majd világosra szelidülő gyümölcseit. Fehérbélű, édes, lédús gyümölcse felejthetetlen aromájú.

25 mag - 795 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

Guava

Vigyázat! Nehogy összekeverjük a guavát egy világoszöld avokádóval. égy piros almával vagy egy sárga körtével, mivel olyan sokféle változata létezik! 150 egymástól eltérő fajtáját különböztetik meg. A belsejében a húsa, amely lehet lazac-, halványsárga vagy fehér színű, tele van kemény kis magokkal (innen ered az egyik beceneve, a „homoki szilva”, amit az aztékok adtak neki hajdanán). Mielőtt még belevágnánk, a guavából erős - a pézsmára és a frissen nyírt pázsitra emlékeztető - illat árad szét, mintha a dzsungel illatát szívnánk magunkba kora reggel. A húsa az eper, a birsalma és az őszibarack ízét idézi egyszerre. Édeskés, de egy kicsit savanykás is, hol szétolvad, hol ropog attól függően, hogy mikor kerülnek a magok a fogunk alá. Önmagában fogyasztják, vagy a leggyakrabban kompotokként, gyümölcslevekben, lekvárként, sörbetekben. Pektinben rendkívül gazdag, ami a sikeres zselék és gyümölcssajtok biztos záloga. Vásárláskor győződjünk meg arról, hogy ujjaink nyomásának hatására kissé bemélyed e a héja (ami azt jelenti, hogy már érett), hogy kellemes illat árad belőle (ha túl erős a szag, a gyümölcs már túl érett). A guavát gyakran vákuumcsomagolásban árulják, hogy az illatát a polcon lévő többi termék ne szívja magába. Otthon tegyük hermetikusan záródó dobozba, a hűtő alsó rekeszébe. A naturizmus követői a guavát úgy vágják ketté, mint az avokádót, és kikanalazzák a húsát, miközben a magokat kiköpik. Fransois Vatel, XIV. Lajos francia király udvarába tartozó intendáns tökéletességre törekvő tanítványai pedig a sütőbe teszik, és mézzel leöntve megsütik.

Receptötletek

Sütőben sült guava: melegítsük elő a sütőt 180 oC-ra. Hámozzunk meg 4 guavát, és hosszanti irányban vágjuk őket ketté. Hintsünk rájuk híg mézet, és 20 percig süssük. Melegen tálaljuk, illatos verbénával vagy egyéb fűszerekkel (fahéj, gyömbér, mézeskalács) ízesített sörbetgolyó kíséretében.








Utolsó frissítés: Saturday, 20 April 2019 14:47

Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi elvek.