Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi elvek.

Fekete szezámmag

Egzotikus Növények Stúdiója

telefon, fax, üzenetrögzítő:

06 94 352 552

egzotikusnovenyek@gmail.com

növény kereső



Kosár


VirtueMart
A bevásárlókosara jelenleg üres.

hirdetés

Ételrendelés ajánló, mert a finom zöldségekből finom ételek készülnek:

Rendeljen magyaros reformételeket a Reg-Enor irányelvek szerint készítve! De van még húsos, húsmentes, csökkentett energiatartalmú, mentes és vegán ételek is házhoz szállítva. frissfood.hu




Információ: Az Ön böngészője nem fogadja a cookie-kat. A termékek kosárba rakásához és megvásárlásukhoz engedélyeznie kell a cookie-kat.



Fekete szezámmag

A közismert fehér szezámmag fekete változata. Ugyanúgy lehet felhasználni, mint a fehéret.

25 mag - 495 Ft

Tegye fel kérdését a termékről

Ázsiai eredetű. A Közel-Keleten, Indiában és Kinában régóta használt olajnövény. Ma már Afrikában és a trópusi Amerikában is sokat termelnek belőle. Az ajakosak rokonságába tartozó család, a Pedaliaceae tagja. Két méteresre megnövő, lágy szárú,  egyéves növény. A szép sötét rózsaszín hajlott csőves virágokból toktermés fejlődik. Az apró, sárga, barna vagy fekete magvak a mákhoz hasonlóan sütemények ízesítésére, és mint a mogyorót, grillázs csemege előállítására is használlak. A kis, kerek magvak 50-60 finom, ízletes,  félig száradó főzőolajat tartalmaznak, melynek használata különösen az iszlám lakosságú országokban elterjedt. A hidegen kipréselt olaj halványsárga, és minősége az olívaolajjal vetekszik. Olajpogácsája értékes takarmány. Magról szaporítják.

RECEPT: Bodzás-szezámmagos palacsinta

Hozzávalók 4 személyre: 3 tojás, 2,5 dl tej, csipetnyi só, 12 dkg liszt, 5 ek cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg tisztított bodzabogyó, 4 evőkanál vaj, 4 kiskanál szezámmag.

A tojásokat felverjük. Hozzáadjuk a tejet, csipetnyi sót, a lisztet, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük. Egy serpenyőben megolvasztunk egy evőkanálnyi vajat. Rászórjuk a bodzabogyó és a szezámmag negyed részét, kissé megpirítjuk, azután a tészta negyedrészét rácsorgatjuk. Lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük. Melegen tartjuk mindaddig, míg a három palacsinta hasonló módon elkészül. Mézzel meglocsolva vagy porcukorral meghintve kínáljuk.








Utolsó frissítés: Wednesday, 17 July 2019 04:59

Webáruházunk használatához oldalunk süti (cookie) fáljokat tárol a felhasználó gépén tárol. Ezek személyek azonosítására nem alkalmasak. Oldalunk használatával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi elvek.